De eerste sneeuw in Breda op maandag 3 december 2012. foto Wijnand Nijs
De eerste sneeuw in Breda op maandag 3 december 2012. foto Wijnand Nijs

Eerste natte sneeuw Breda hindert maandagochtendspits

Algemeen

BREDA - De eerste natte sneeuw van deze winter zorgt voor enige verkeershinder tijdens de ochtendspits rond Breda. In de richting van Rotterdam (A16), Utrecht (A27) en Tilburg (A58) staan iets langere files dan normaal. De sneeuw, die op koude oppervlakten even blijft liggen, is vooralsnog vooral vervelend voor fietsers.

Het verkeer in de ochtendspits heeft vooral rond Rotterdam ernstige hinder van vertragingen. De A20 werd daar in beide richtingen afgesloten na een ongeval met een vrachtwagen. De ANWB waarschuwt voor gladheid door bevriezing in het gehele land. De eerste sneeuw viel maandagmorgen in Zeeland. Daardoor gebeurden er enkele ongelukken.

Volgens BredaVandaag.nl-weerman Nico Koevoets gaat de natte sneeuw in de loop van de ochtend over in regen. Hij spreekt van een gure ochtend.

De NS heeft de dienstregeling aangepast. Met name in Zuid-Holland rijden er minder treinen. Volgens ProRail is het goed mogelijk dat de winterdienstregeling maandag ook op andere plaatsen in het land wordt ingevoerd. Het gaat volgens het officiƫle twitteraccount van de spoorwegen om een preventieve maatregel om te voorkomen dat het verkeer spaak loopt.

Treinverkeer tussen Roosendaal en Dordrecht ondervindt sinds negen uur hinder van een wisselstoring.