Beeld uit archief.
Beeld uit archief. Guido van der Kroef

Vrouwen slaan en trekken aan haren om eigendom scooter

Politie mishandeling

HEUVEL - Een ruzie tussen twee stellen over een scooter is uitgelopen op een flinke vechtpartij waarbij twee vrouwen elkaar mishandelden. De dames 27 en 29 jaar uit Breda deden aangifte tegen elkaar. De vechtpartij ontstond rond zondagavond 21.30 uur op de Dr. Struyckenstraat.

Een 29-jarige Bredase deed aangifte en vertelde dat zij op een scooter rijdt die nog op naam staat van haar 29-jarige ex-vriend. Haar ex is daar boos over omdat hij de door haar opgelopen bekeuringen ontvangt. Zondagavond reed ze daarmee, met achterop haar huidige vriend, over de Tuinzigtlaan. Ze zag dat haar ex-vriend in een auto naast haar kwam rijden. Hij toeterde en riep vanuit de auto dat ze moest stoppen. Ze negeerde hem waarna hij haar klemreed.

Daarop stapten haar ex-vriend en zijn nieuwe vriendin (27) uit, waarna ruzie ontstond waarbij de 29-jarige Bredase, zo verklaart zij, door de andere vrouw bij haar haren gepakt werd. Ze verweerde zich maar kreeg klappen op haar gezicht. Ze liep daarbij een bloedneus op. Haar ex vriend pakte de scooter en reed daarmee weg, zijn vriendin stapte weer in de auto en reed ook weg.

Zij gingen naar het politiebureau alwaar zij werden aangehouden. Zij deden echter ook aangifte tegen de andere partij. De 29-jarige man vertelde dat zijn ex weigert om de tenaamstelling van de scooter te veranderen. Hij bevestigde de vechtpartij tussen de vrouwen, waarbij wederzijds aan elkaars haren werd getrokken.

Ook sloeg zijn ex zijn huidige vriendin met haar scooterhelm en een kettingslot. Hij en de andere man hadden geprobeerde de vechtende vrouwen uit elkaar te halen. Volgens hem had zijn vriendin zich alleen verdedigd. Zij heeft een blauwe plek op haar slaap en een striem op haar gezicht. Er volgt nader overleg met het Openbaar Ministerie over de afhandeling van deze zaak.