Afbeelding
Politieteam Weerijs

Man rijdt tegen verkeersbord en laat auto achter

Politie ongeval

BREDA - De politie verdenkt een 20-jarige man uit Budel-Schoot van het verlaten van een plaats ongeval en het rijden onder invloed. Het incident gebeurde in de nacht van zondag op maandag op de Rijsbergseweg. De 20-jarige man ontkent ondanks diverse aanwijzingen gereden te hebben.

Rond 00.45 uur kreeg de politie een melding dat een auto op een rotonde op de Rijsbergseweg tegen een verkeersbord en een de verhoogde trottoirband was gereden. Daarbij was de voorzijde beschadigd. Twee mannen waren volgens een getuige uit het voertuig gestapt en weggelopen.

De politie zag op de Rijsbergseweg, ter hoogte van het viaduct over de A 16, twee mannen over de parallelweg lopen. Zij voldeden aan het signalement dat de getuige gegeven had. Een van de mannen, een 20-jarige inwoner van Budel-Schoot, bleek de eigenaar van de achtergelaten auto te zijn. De andere man was een 23-jarige Tilburger. Hierop zijn beide mannen aangehouden.

De 20-jarige man bleek de autosleutels in zijn zak te hebben. Beide mannen ontkenden de auto bestuurd te hebben. Uit het verdere onderzoek en verklaringen is echter gebleken dat de 20-jarige man uit Budel-Schoot ondanks zijn ontkenning als verdachte kan worden aangemerkt. Hij bleek ook nog onder invloed van alcohol te zijn. Hij blies als beginnend bestuurder 400 ugl. Zijn rijbewijs is ingevorderd.