Uit de App Boo Where Are You.
Uit de App Boo Where Are You.

Bredase ontwerpster lanceert poes Boo als App

Cultuur

BELCRUM - ‘Boo, Where are you?’ heet de iPadapp die de Bredase ontwerpster, illustratrice en schrijfster Fleur van Zuilen deze week lanceerde. Het is de eerste App die ze produceerde onder haar bedrijfsnaam Turbonova. Vorig jaar studeerde ze af aan CMD bij Avans. Van Zuilen (26) hoopt met dit interactieve kinderverhaal door te breken. Het verhaal achter de App.

- In het kort: waar gaat Boo, where are you over?
“‘Boo, where are you?’ is een interactief verhaal over een kleine poes genaamd Boo die ineens spoorloos is verdwenen. Door flapjes weg te slepen kun je ontdekken waar ze zich heeft verstopt.
En die plek had je niet verwacht!”

- Hoe ben je op het idee gekomen?
“Er zijn gigantisch veel apps op de markt. Veel van deze apps in hoge mate interactief, alles beweegt, maakt geluid en je kunt overal op drukken. Dat kan heel leuk zijn maar ik wilde juist een simpel interactief verhaal maken dat je kunt voorlezen voor het slapen zonder dat je kindje overprikkeld raakt.”
“Daarnaast was het voor mij ook een experiment om te kijken of ik een app kon bouwen. Het verhaal is geïnspireerd op mijn eigen kitten: Boo Boo, een heel ondeugend poesje van nu 7 maanden.”

- Heb je alles zelf gedaan?
“Het schrijven, illustreren, bouwen en publiceren heb ik allemaal zelf gedaan.”

- Waarom in het Engels? En komt er nog een Nederlandse versie?
“De App is Engelstalig om een groter publiek te kunnen bereiken en daarmee meer feedback te krijgen, daardoor kan ik de volgende keer nog betere Apps bouwen. Een Nederlandse versie zit er op dit moment niet in. Je kunt er natuurlijk wel in het Nederlands gewoon je eigen tekst bij verzinnen, ook leuk! Ik ben wel van plan om in de toekomst ook Nederlandse Apps uit te brengen.”

- Hoe vaak is al gedownload? Heb je al reacties gekregen? Wat zijn je verwachtingen?
“De App is pas sinds donderdagavond in de Appstore. Inmiddels is hij zo'n zevenhonderd keer gedownload. De reacties druppelen binnen en zijn tot nu toe erg positief. Ik ben heel erg benieuwd of hij opgepikt gaat worden, ik hoop het maar er zijn zo ongelooflijk veel Apps.”

- En komt er ook een boek? Of meer interactiviteit in de App?
“Nee een boek zit niet in de planning. Er zullen waarschijnlijk nog wat updates volgen om de App te verbeteren.”

- Waar moeten we verder nog van kennen? En wat heb je nog meer in petto?
“Ik ben onlangs gestart als freelance multimedia illustrator onder de naam Turbonova. Vanuit mijn studio ontwerp en illustreer ik specifiek voor nieuwe media. Ik ben alweer bezig aan de volgende App, waar ik helaas nog niks over kan loslaten. Uiteraard zou ik erg graag meer Apps willen maken dus ik hoop dat ik met ‘Boo, where are you’ wat nieuwe opdrachtgevers kan interesseren.”

De Ipad App ‘Boo, where are you’ is sinds deze week gratis te downloaden in de Appstore.