Afbeelding
Tom van der Put

Agent Oosterhout rent sneller dan Bredase inbreker

Politie

OOSTERHOUT/BREDA – Een Bredase inbreker van 22 heeft in de nacht van maandag op dinsdag het onderspit gedolven tegen een agent in Oosterhout.

De Bredanaar werd samen met twee compagnons rond 02.30 uur gespot bij een inbraakpoging bij een bedrijf aan de Keiweg. Een alerte getuige belde het alarmnummer omdat er enkele personen over een dak liepen.

Wat volgde was een achtervolging te voet door een agent die een van de mannen over een schutting zag klimmen. Na een achtervolging door het park, kreeg hij de man te pakken in een zijstraat van de Arendstraat. Hij boeide deze inbreker en zocht door naar de tweede verdachte. Die trof hij aan tussen twee containers op de grond. Hij hield deze man ook aan terwijl hij via de portofoon zijn collega's opriep. De derde inbreker is niet meer aangetroffen.

De eerste verdachte wil niet zijn identiteit geven. De tweede verdachte is een 22-jarige Bredanaar. Beide mannen zijn ingesloten in Tilburg. In een tas die zij bij zich hadden werden ook diverse wapens als een boksbeugel en een nepvuurwapen aangetroffen. Of er iets is buitgemaakt wordt nog onderzocht.