http://www.bredavandaag.nl/nieuws/2011-06-30/voetbal-65-prinsenbeek-verliest-van-bureaucratiefoto Erik Eggens
http://www.bredavandaag.nl/nieuws/2011-06-30/voetbal-65-prinsenbeek-verliest-van-bureaucratiefoto Erik Eggens

Voorzitters amateurvoetbal positief over afgelasting

Voetbal

BREDA - De voorzitters van de twee grootste amateurvoetbalclubs van Breda reageren voorzichtig positief op het afgelasten van het amateurvoetbal aankomend weekend.

"Ik weet nog niet zeker of de vorm goed is, maar dat er een signaal af wordt gegeven is zeker terecht", vertelt Alfred van den Berg, voorzitter van V.V. Baronie. "Maar voor mij draait het nu om het vervolg."

"Alleen maar een weekend niet voetballen gaat in mijn ogen niets oplossen. We moeten overleggen over hoe we zo'n verschrikkelijk fenomeen uit kunnen bannen. En mogelijk iets organiseren met de club", vervolgt Van Den Berg.

Bij de Baronie heerst een strikt beleid, legt hij uit. "Zowel bij de jeugd als bij de senioren handelen de leiders naar hun eigen eer en geweten. Leden weten precies wat wel en niet toelaatbaar is. Als iemand dan over de schreef gaat, dan schorsen of royeren we hem."

Loek Koks, voorzitter van JEKA, staat honderd procent achter het afgelasten van de wedstrijden. "Het is goed om dit signaal af te geven. Dan zien mensen dat voetballers niet een stelletje rommelaars zijn die die maar de normaalste zaak van de wereld vinden en overgaan tot de orde van de dag", stelt hij.

"Het is verschrikkelijk wat er gebeurd is en daar moeten we als sport en als mens stil bij staan. Binnen de club gaan we er ook de nodige aandacht aan besteden, door zondag iets op poten te zetten."

Het eerste damesteam van V.V. Baronie schreef ook een column over het geweld tegen de grensrechter.