De herfst in volle glorie in het Mastbos. foto Janet Olde Wolbers
De herfst in volle glorie in het Mastbos. foto Janet Olde Wolbers

GroenLinks: Hoe staat het met visie op landschapspark?

Politiek

BREDA - GroenLinks wil van het college van B&W weten wat er al gedaan is met de uitvoering van de gebiedsvisie 'Landschapspark Oosterhout-Breda'. Deze visie is bijna drie jaar geleden op 11 februari 2010 vastgesteld door de gemeenteraad, maar daarna is het stil geworden, zo stelt de fractie.

De partij wil geïnformeerd worden over de stappen die het college heeft genomen om de gebiedsvisie uit te voeren. "Gaat het nog gebeuren, vragen wij ons af", aldus Schokker. "Het is een prachtig plan, maar ik wil weten of de kansen die er liggen ook benut worden."

Het idee was om de Teteringse Heide en de Vrachelse Heide beter met elkaar te verbinden. Hiervoor zou een herinrichting nodig zijn en dit zou uiteindelijk moeten leiden tot een groter, in elkaar overlopend natuurgebied.

De reden dat GroenLinks de vragen nu stelt, is dat fractielid Sietze Schokker onlangs heeft vernomen dat het college in Oosterhout de raad daar wel gaat informeren. Schokker heeft onder andere Buitenruimte en Groen en Water in haar portefeuille.

Voor uitvoering van het plan ontvangt de gemeente ook subsidie van de Provinciale Staten.