Logo bredavandaag.nl
Hennepbord. foto Erik Eggens
Hennepbord. foto Erik Eggens

Twee wietplantages Breda opgerold tijdens hennepactie

BREDA/TILBURG - Tijdens een provinciale hennepactiedag zijn dinsdag twaalf kwekerijen en een drogerij ontmanteld en zijn in totaal 2630 planten vernietigd. Twee kwekerijen werden in Breda aangetroffen. Bij zes kwekerijen was er een indicatie van een eerdere oogst en zijn twee auto's direct in beslag genomen. Er werden zeven verdachten aangehouden.


In de Vlimmerenstraat in Breda trof de politie 392 planten. Er werd hier geen diefstal van stroom geconstateerd en er was geen indicatie eerdere oogsten. Het ging om een kwekerij in een koopwoning. In een particuliere huurwoning aan de Menno van Coehoornstraat werden 450 planten aangetroffen in een in werking zijnde kwekerij. Er was sprake van stroomdiefstal. Ook een indicatie van eerdere oogsten.

In totaal zijn tijdens de provinciale hennepactiedagen in Baarle Nassau, Breda, Tilburg, Etten-Leur, Eindhoven, Halsteren en Hoogerheide twaalf kwekerijen ontmanteld en 2630 planten vernietigd. Daarnaast werd in Oosterhout een drogerij aangetroffen met circa 14 kilo hennep. De verdachte is aangehouden. Tijdens de actiedag zijn in totaal 7 aanhoudingen verricht. Omdat bij nagenoeg iedere woning diefstal van stroom is geconstateerd, zal de netbeheerder aangifte van stroomdiefstal doen en de geleden schade facturen.FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief