http://www.bredavandaag.nl/nieuws/economie/41144/2010-12-28/tekort-winterbanden-deze-winter-niet-opgelostfoto Erik Eggens
http://www.bredavandaag.nl/nieuws/economie/41144/2010-12-28/tekort-winterbanden-deze-winter-niet-opgelostfoto Erik Eggens

Weerman: 'Flinke kans op langdurige sneeuw vrijdag'

Algemeen

HAAGSE BEEMDEN - Breda zou vrijdagochtend weleens te maken kunnen krijgen met langdurige sneeuwval en de daarmee samenhangende problemen voor het verkeer. Die voorspelling maakt BredaVandaag.nl-weerman Nico Koevoets. Hij houdt daarbij een slag om de arm. "Hoe dat zich precies ontvouwt, gaan we tussen nu en morgenavond ontdekken."

De kans op sneeuwval in de nacht van donderdag op vrijdag is volgens hem groot. "Een lagedrukgebied trekt vanaf de Noordzee over Zeeland of Belgiƫ richting het zuidoosten. Aan de achterkant van dit systeem wordt koude vrieslucht aangezogen", zo doceert Koevoets. "De kans op langdurige zware sneeuwval op grote schaal is vrijdag behoorlijk groot."

De details ontbreken nu nog, geeft hij aan. Zijn voorzichtige waarneming wordt bevestigd door andere weersvoorspellers. Ook zij geven aan dat vrijdag een dag met veel zwaar weer kan zijn. Volgens weeronline krijgt de vrijdag een vier, en ook het KNMI verwacht langdurige sneeuwval in de nacht naar vrijdag.

In het weerbericht van morgen en vrijdag geeft Koevoets een zo actueel mogelijke update.