Afbeelding

StadsRTV Breda zoekt laatste strohalm

Algemeen

BREDA – StadsRTV gaat nog een laatste poging wagen de raadscommissie te overtuigen van dat toch echt zij voorgedragen moet worden als lokale omroep voor de komende jaren.

Wethouder Selçuk Akinci (GroenLinks) maakte dinsdag bekend te kiezen voor BredaNu als lokale omroep voor Breda. Dit nieuwe initiatief voldoet volgens de wethouder beter aan de eisen.

Tijdens de commissievergadering van donderdag gaat voorzitter Josée Nijeholt de commissie nogmaals wijzen op wat StadsRTV te bieden heeft, zo vertelt secretaris Jan de Jonge. “Onze programma’s worden door een hele groep enthousiaste vrijwilligers gemaakt. Wat er nu staat hebben we met heel beperkte middelen opgebouwd. Zij hebben een mooi plan, maar ook niet meer dan dat.”

“Als je de beide plannen en organisaties goed bekijkt, dan zie je dat er weinig verschil is”, meent De Jonge. “Alleen zij hebben al hun tijd in het maken van een plan kunnen steken, en wij moesten ook de operationele zaken nog gewoon afhandelen.”

De Jong betreurt dat het niet tot een samenwerking is gekomen. “Wij hadden de zendvergunning graag samen gehad, maar dan wel op basis van gelijkwaardigheid”, stelt De Jonge. Daar was volgens hem geen sprake van. “uit hun intentieverklaring bleek dat niet.”

Als de commissie en daarna de raad alsnog BredaNu steunen, dan ligt de laatste beslissing bij het Commissariaat voor de Media. “Die houden altijd een hoorzitting als het tussen twee partijen is gegaan. Dan komen beide omroepen en de gemeente aan het woord.” De Jonge ziet dan ook nog kansen. “We zullen er in elk geval alles aan doen.”