Door Pepijn Nagtzaam
Door Pepijn Nagtzaam

Proefborden wijzen automobilisten de weg

Algemeen

BREDA - De gemeente heeft elektronische informatieborden geplaatst die laten zien of en hoeveel file er staat op de Noordelijke Rondweg. De borden moeten alternatieve routes aanwijzen als er files staan en staan er voorlopig als proef.

De proef is een samenwerking van de gemeente Breda, provincie Noord-Brabant en Rijkswaterstaat die uiteindelijk moet zorgen voor een betere verkeersdoorstroom. De provincie levert actuele verkeersgegevens voor de N285, Rijkswaterstaat voor het hoofdwegennet. De laatste zorgt er ook nog voor dat de borden worden aangestuurd als het verkeer vastloopt.

De borden staan voor het kruispunt met de Terheijdenseweg en voor het kruispunt met de Emerparklaan. Bij verkeersopstoppingen op de Noordelijke Rondweg, de aansluiting Prinsenbeek of op de A16 richting Rotterdam dan zal het informatiebord op de Noordelijke Rondweg voor de Terheijdenseweg verwijzen naar de N285 en de A59.

Verkeer richting Etten-Leur en Roosendaal krijgt bij vertraging op de Noordelijke Rondweg of op de snelweg, een alternatieve route te zien via de Westerparklaan en de Ettensebaan. Voor het verkeer dat de stad ingaat geven informatieborden boven of langs de rijbaan op de snelweg aan wanneer op een route vertraging ontstaat en wat dan de alternatieve route naar Breda is.