Sneeuwtaferelen op de eerste sneeuwdag van het jaar.
Sneeuwtaferelen op de eerste sneeuwdag van het jaar. Patty Gramser

Ondanks latere sneeuwval snelle toename files rond Breda

Algemeen

BREDA - Het aantal files rond Breda neemt sinds kwart voor acht vrijdagochtend snel toe. Het begon vrijdagochtend later dan verwacht te sneeuwen.

Pas tegen de ochtend vielen de eerste sneeuwvlokken vanuit het westen. Inmiddels sneeuwt het in bijna heel het land. Omdat dit gepaard gaat met een stevige wind waarschuwt de ANWB niet de weg op te gaan als het niet echt nodig is.

De vertragingen op de weg begonnen ook vanuit het westen. Op de A58 vanuit Roosendaal richting Breda stond tegen acht uur meer dan dertien kilometer file en knooppunt Princeville. De lengte van die file nam snel toe. Ook verkeer richting Tilburg (bij Galder) belandt in een file. Richting Rotterdam op de A16 is het eveneens al bal. Vanaf Klaverpolder staat er meer dan 20 kilometer tot aan de havenstad.

Ook op de A27 richting Breda staan files. Voor de afslag Breda-Noord staat vanuit Oosterhout meer dan twee kilometer file.

De VID meldt een gevaarlijke situatie op de wegen en toenemende files.
Volgens de weermannen valt er vrijdag evengoed 5 tot 10 centimeter sneeuw, lokaal mogelijk zelfs vijftien. In de loop van de dag komt BredaVandaag.nl-weerman Nico Koevoets met een update. Die is te vinden via de weerpagina.

Update
De Fyra rijdt niet door een defect wissel bij Breda. Op twitter zijn er meer meldingen van vertragingen, maar volgens de website van NS zijn er momenteel geen storingen rondom Breda.

#Fyra 925: #FyraBreda v 11:25 rijdt door een defect wissel bij Breda niet. Maak gebruik van binnenlandse treinen

— NS Hispeed reisinfo (@NSHispeed_info) December 7, 2012