Afbeelding
Kim Kuijpers

Buurtbewoner voorkomt diefstal bouwplaats Prinsenbeek

Politie

PRINSENBEEK - De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag drie mannen opgepakt. Het trio wordt verdacht van poging tot diefstal. Het kwam niet tot een voltooid misdrijf, dankzij het alerte optreden van een getuige.

De getuige meldde kort na middernacht een verdachte situatie in de Schoolstraat. Gezien recente inbraken in Prinsenbeek, vond de getuige het verdacht dat er een man rondhing in de speeltuin.

Agenten zetten direct de omgeving af en arresteerde drie mannen. Het drietal was bezig op een afgesloten bouwterrein in de Schoolstraat. Verse voetafdrukken in de sneeuw op het terrein kwamen overeen met hun schoenen. Bovendien lagen er inbrekersgereedschappen zoals handschoenen en een betonschaar die niet van de bewuste aannemer afkomstig waren. De politie was er op tijd bij, want de daders hadden nog niets buitgemaakt.

De arrestanten zijn Amsterdammers van 23, 22 en 35 jaar oud en zijn bekenden van politie en justitie. Tegen het trio is proces-verbaal opgemaakt. Hun gereedschap werd in beslag genome