Afbeelding
Kim Kuijpers

Waarschuwingsschot bij arrestatie straatrovers Valkenberg

Politie

CENTRUM - De politie heeft zondagmorgenvroeg twee straatrovers (24 en 25) op heterdaad betrapt. Het duo had kort voor de arrestatie twee straatroven gepleegd in het centrum van Breda. Voorafgaand aan de arrestatie werd door de politie een waarschuwingsschot gelost.

Zondagmorgen liep een 19-jarige vrouw om 06.30 uur van haar werk terug naar huis. Haar route ging door het Valkenberg. In het park kwamen twee jongens de vrouw tegemoet lopen. Ze eisten in eerste instantie de muts van de vrouw op. Het ging om een opvallende roze flugelmuts met ogen erop. Er ontstond een worsteling waarbij de daders er uiteindelijk met de handtas van de vrouw vandoor gingen. De vrouw raakte niet gewond.

Even later was het opnieuw raak. Om 06.45 de Grote Markt werd een 25-jarige vrouw beroofd van haar handtas. De vrouw stond met haar rug naar de straat en was bezig met het openen van een voordeur. Ze werd van achteren door twee daders benaderd, die de handtas van haar schouder trokken. Het tweetal ging er te voet vandoor. De 25-jarige vrouw liep geen letsel op bij deze straatroof.

Het eerste slachtoffer had ondertussen politie en collega’s gebeld over de beroving. Eén van haar collega’s trof in het Valkenberg de vermoedelijke daders. De man werd van zijn fiets getrapt, waarbij hij een hoofdwond opliep. Ondertussen waren agenten ook gearriveerd.

Tijdens de achtervolging werd in het Valkenberg door de politie een waarschuwingsschot in de lucht afgevuurd. Hierop staakten de verdachten hun vlucht en konden ingerekend worden. De twee gestolen tassen werden terug gevonden bij een zoekactie in het park.

De twee mannen zijn ingesloten in het politiebureau en in verzekering gesteld. Het gaat om een 24-jarige inwoner van Bavel en een 25-jarige Bredanaar.