NAC speelt met 2-2 gelijk tegen Feyenoord. foto Peter Visser

Karaktervol NAC vecht zich naar 2-2

STEENAKKER - Als NAC Feyenoord ontvangt is het bijna nooit saai. Zondagmiddag was weer zo'n middag. Uiteindelijk eindigde de wedstrijd in 2-2 en met tien tegen tien. Een belangrijk punt voor NAC.

De wedstrijd begon al spectaculair. Al na vijf minuten was Feyenoords topschutter van dit seizoen Pellè trefzeker, 0-1. Kees Luijckx bracht de Bredanaars na 23 minuten op gelijke hoogte. Daarna leek de zon te gaan schijnen voor NAC. Janmaat kreeg voor Feyenoord zijn tweede gele kaart, waarna NAC met een man meer speelde.

Het lukte NAC niet deze overtalsituatie uit te buiten, ondanks gevaarlijke momenten voor de Rotterdamse goal. Zeventien minuten voor tijd stond het zelfs weer gelijk, in elk geval qua spelers. Want ook aan NAC-kant vloog er een speler af: Botteghin kreeg zijn tweede gele kaart na een overtreding op Pellè. Die overtreding was binnen de zestien, Lex Immers benutte de toegekende strafschop: 1-2.

Even leek NAC tegen een nieuwe nederlaag aan te lopen. Zo ver kwam het niet. Gudelj junior stond in de 79e minuut op de goede plaats: 2-2. Het leverde een innige omhelzing met trainer pa op.

Het was een mooi punt voor NAC, maar niet meer dan dat. Want door een spectaculaire overwinning van VVV op Vitesse gaan de Limburgers op de ranglijst over NAC heen.