Bas Vreekamp van Bootzeil. foto Bootzeil
Bas Vreekamp van Bootzeil. foto Bootzeil

Bootzeil opent vestiging in Breda

Economie

BREDA – Ondanks de tegenwind voor de economie in zijn geheel, heeft dekzeilspecialist Bootzeil wel wind mee. Het bedrijf opent 15 december een vestiging in Breda.

Bootzeil is specialist in dekzeilen voor sloepen, kajuit- en zeilboten. Het bedrijf verdubbelde volgens eigen zeggen sinds de oprichting in 2006 jaarlijks de omzet. Vooral via internet.

Franchiser Bas Vreekamp geeft aan dat een winkel toch essentieel is. “Vooral bij wat duurdere producten willen mensen even zelf voelen of er met iemand over spreken. Vandaar een winkel.”

De Bredase vestiging komt aan de Veilingkade 7 D. Vreekamp wil daarna ook in Drimmelen en in Zeeland, België en Limburg een winkel openen.

Volgens Vreekamp zijn booteigenaren tijdens de crisis extra zuinig op hun boot en kiezen zij daarom voor een goede bescherming. Bootzeil is in 2006 opgericht door ondernemer Michiel Stokman uit Haarlem die indertijd voor zijn eigen sloep die in de Amsterdamse grachten lag, een oplossing zocht. Uiteindelijk is hij zelf wat gaan maken.

Haast op dezelfde manier kwam Vreekamp bij Stokman terecht. “Ik woon in Utrecht en heb een sloep waarmee in door de grachten vaar. Daarvoor was ik op zoek naar een dekzeil en kwam ik bij Michiel terecht.”

Van het een kwam het ander. En per 15 december dus een winkel in Breda.