Op zoek naar gezelligheid, samenzijn en eten of onderdak. De kerstherberg in de Seeligkazerne voorziet erin. foto Thaddeuz
Op zoek naar gezelligheid, samenzijn en eten of onderdak. De kerstherberg in de Seeligkazerne voorziet erin. foto Thaddeuz

Warmte en gezelligheid voor Bredanaars in Kerstherberg

Algemeen

BREDA - De Bredase Kerstherberg is bijna klaar voor de kerstdagen. Van kerstavond 19.00 uur tot tweede kerstdag 19.00 uur biedt de herberg een warme thuishaven aan mensen die daar om wat voor reden dan ook behoefte aan hebben.

De kerstherberg wordt dit jaar voor de 32e keer georganiseerd. Ze voorziet in gezelligheid, onderdak, eten, drinken, warmte en contact, zo luidt de website van de organisatie.

Andere jaren werd de herberg gehouden in de sporthal van de Seeligkazerne, maar dit jaar stelt gemeente Breda buurthuis Gerardus Majella aan de Odilia van Salmstraat beschikbaar.

De herberg bestaat grotendeels op basis van giften van de middenstand maar heeft toch nog wel vaste lasten. Vorige week was het nog even spannend; er werd nog driftig gezocht naar geld en vrijwilligers. "Maar de Herberg gaat altijd door, linksom of rechtsom", vertelt organisatielid Helma Huijsmans-Verbiest. "Als we het niet hadden gehaald, hadden we vanuit de werkgroep een deel betaald. Gelukkig wordt er nu wel gedoneerd. Je wilt toch liever dat het breed gedragen wordt."

Toch helpen alle kleine beetjes nog steeds, zegt ze. "Zo zijn we ook nog op zoek naar vrijwilligers voor in de keuken en de late diensten. We verwachten per dag zo'n honderd man aan de eettafel dus iedereen die kan helpen is welkom."

Vrijwilliger zijn bij de Kerstherberg? Via www.kerstherbergbreda.nl is meer informatie te vinden en mailen kan via kerstherbergbreda@online.nl.