Afbeelding

Kobergroep krimpt in werknemers en vestigingen

Economie

BREDA - De afnemende vraag naar kinderopvang noodzaakt de Kobergroep in Breda om te bezuinigen. De kinderopvangorganisatie heeft al zeventien medewerkers ontslagen. Volgens directeur Walter Bakx gaat het hier om ondersteunend personeel.

Van honderdvijftig medewerkers wordt het tijdelijk contract niet verlengd. Tachtig hiervan zijn al afgevloeid. "Die weten het ruim van tevoren", aldus Walter Bakx van Kobergroep. Daarnaast wordt een deel van de locaties gesloten dan wel samengevoegd.

Kobergroep is in Breda de grootste speler op de markt van kinderopvang. Steeds minder mensen brengen hun kinderen naar de kinderdagverblijven door de economische crisis en het veranderde subsidiebeleid. Daarom wordt een deel van de locaties gesloten of samengevoegd. "Voor de ouders veranderd er dus heel weinig. Misschien moeten ze naar een andere locatie, maar in veel gevallen verhuizen de groepsleiders met de groep mee."

Directeur Bakx durft niet te zeggen of er in de toekomst meer ontslagen zullen vallen of locaties gesloten gaan worden. "Dat weten we gewoon niet. Als de vraag naar kinderopvang blijft zoals die nu is dan hoeft dat niet. Als de vraag nog verder afneemt, dan kunnen we niet anders."

Kober had in Breda meer dan vijftig locaties waar in enige vorm kinderopvang plaatsvindt.