Bij een ongeval bij het bedrijf Elster is maandagmiddag een persoon ernstig gewond geraakt. foto Perry Roovers/SQVision
Bij een ongeval bij het bedrijf Elster is maandagmiddag een persoon ernstig gewond geraakt. foto Perry Roovers/SQVision

Toestand gewonde bedrijfsongeval Minervum ernstig

Politie

BREDA – Bij een bedrijfsongeval op het Minervum is maandagmiddag een 53-jarige Bredanaar bekneld geraakt. De gewonde medewerker is per ambulance afgevoerd. Volgens een woordvoerder van de politie is de man ernstig gewond.

Het ongeval zou hebben plaatsgevonden in het magazijn van het bedrijf Elster. Daarbij raakte de man met een stofjas in een persmachine. Een collega ontdekte de beknelling en kon de machine uitzetten en de man bevrijden. De man is overgebracht naar het St. Elisabethziekenhuis in Tilburg.

Op de melding kwamen drie ambulances, twee brandweervoertuigen en drie politieauto's af. Ook de traumahelikopter was ter plaatse. Die landde rond half drie bij het bedrijventerrein bij de A27 tussen Breda en Dorst, maar vertrok onverrichter zaken. Na het ongeval is de arbeidsinspectie ingeschakeld om onderzoek te doen naar de oorzaak van het ongeval .

Eerder op de dag werd de traumahelikopter ook al opgeroepen voor een ongeval in een woning aan de Haagdijk. Toen werd de melding geannuleerd. Een vrouw bleek toen van de trap gevallen. Ook zij werd per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd.