Afbeelding

Zorgen om staat Bredase wegen na uitspraak rechter

Politiek

BREDA – D66 vraagt zich af of Breda wel goed omgaat met het herstellen van wegen en fietspaden binnen de gemeentegrenzen. De gemeenteraadsfractie vraagt zich af of er binnen Breda voldoende zich is op ‘risicosituaties’.

Aanleiding voor vragen van de fractie aan het college van burgemeester en wethouders is de veroordeling van de gemeente Stichtse Vecht. Die gemeente werd maandag veroordeeld wegens dood door schuld.

Twee vrouwen kwamen in die gemeente om het leven nadat ze met hun motor te val waren gekomen over boomwortels die het wegdek opdrukten en onder een tegenligger terechtkwamen. De problemen met de weg waren bij de gemeente bekend, waarna de rechter de gemeente als wegbeheerder veroordeelde.

D66 vraagt zich af of Breda ook ziet dat er mogelijk precedentwerking van deze uitspraak uitgaat. Bovendien wil de fractie van het college weten of Breda een overzicht heeft van potentieel gevaarlijke situaties van wegen waar achterstallig onderhoud is. Ook vragen de democraten zich af wat volgens de bestuurders een adequate manier is van oplossen van dergelijk onderhoud.

Bovendien wil vragensteller Marianne de Bie hoe het staan met de financiële
aansprakelijkheid van de gemeente mocht het tot claims komen.