Verschillende huurwoningen in de Heuvel kampen met ernstige vochtproblemen. foto Pepijn Nagtzaam
Verschillende huurwoningen in de Heuvel kampen met ernstige vochtproblemen. foto Pepijn Nagtzaam

SP onaangenaam verrast over schimmelhuizen Heuvel

Politiek

BREDA - De Bredase SP-fractie is erg geschrokken van de situatie waarin meerdere mensen in de Heuvel leven. Een groep huurders van WonenBreburg woont in woningen die op de nominaties staan te worden gesloopt en daardoor achterstallig onderhoud hebben. Daardoor hebben de huurders last van veel vocht in de woningen, met schimmelvorming als gevolg.

Naar aanleiding van twee berichten op BredaVandaag wil de partij van het college weten of zij hetzelfde probleem zien. SP zegt 'onaangenaam verrast' te zijn en maakt zich zorgen. De partij vreest dat de 'ongezonde en onleefbare woningen' niet worden aangepakt. De partij vraagt zich af wat het college vindt van de problemen, of de leden duidelijk in beeld hebben in hoeverre dit een probleem is en of zij het ermee eens zijn dat de situatie onleefbaar is.

De partij is ook benieuwd naar eventuele afspraken die zijn gemaakt over onderhoud en renovatie tijdens gesprekken met woningbouwcorporaties. Ook wil de partij weten welke middelen het college heeft om de corporaties aan te sporen tot goed onderhoud.
Tot slot hoort de SP graag van burgemeester en wethouders wat zij als advies zouden geven aan de huurders van de probleemwoningen en welke hulp zij daarin van het College kunnen verwachten.

De partij legt ook de link met de recente ontwikkelingen in de wereld van het vastgoed en bij de corporaties. "Die maken ons er niet gerust op dat de ongezonde en onleefbare woningen worden aangepakt. De huurders dreigen daarmee de dupe te worden. De huren gaan omhoog en de kwaliteit van de woning blijft achterwege", zo vreest de SP.