De binnenstad bruiste wederom tijdens de Cultuurnacht foto Janet Olde Wolbers
De binnenstad bruiste wederom tijdens de Cultuurnacht foto Janet Olde Wolbers

Nog 4600 euro te gaan voor De Rondgang

Cultuur

CENTRUM - Het theaterspektakel De Rondgang heeft nog 24 dagen om de resterende 4600 euro van de gevraagde tienduizend te vergaren in het crowdfundingproject dat hiervoor door de Grote Kerk is opgezet.

Om te zorgen dat in de resterende 24 dagen het ten doel gestelde bedrag behaald wordt, heeft de Grote Kerk een nieuwe actie opgezet die de crowdfunding een nieuwe impuls moet geven. "Mensen die doneren, krijgen naast de tegenprestaties die we al hadden staan, ook een passe-partout voor de Cultuurnacht", zo vertelt Willem van der Vis namens organisator Grote Kerk. Andere tegenprestaties zijn een dvd, tot het bijwonen van een repetitie en een meet & greet met de cast.

Het zijn belangrijke dagen. "Want pas als we tenminste negentig procent van het bedrag halen krijgen wij het ook. Anders gaat het bedrag terug naar de donateurs. Het zijn dus best spannende dagen." En wat als het bedrag niet gehaald wordt? "Dan gaat het gewoon door, alleen dan moeten we een stapje terug doen. Met zijn met een groot aantal partijen die dit voor weinig geld doen. Hoe meer geld we ophalen, hoe mooier het wordt", aldus Van der Vis.

De optredens in de Grote Kerk waren de afgelopen jaren telkens hoogtepuntjes tijdens de Cultuurnacht. De Rondgang is een spektakel dat speciaal voor de Cultuurnacht Breda op vrijdag 25 januari opgezet is. In De Rondgang is de toeschouwer deelnemer aan en getuige van het verloop van het Venetiaanse carnaval.

De voorstelling is een cross-over van verschillende culturele disciplines. "Dans (De Stilte), literatuur (Uitgeverij De Geus), multimedia-projecties (Kunstacademie Sint Joost, VibeVision, Einsteinproducties) en muziek (Stichting Orgelconcerten) smelten samen tot één totaalvoorstelling", aldus de organisatie.