Rondvlucht op Tweede Paasdag boven Breda met Helicentre.nl. foto Wijnand Nijs
Rondvlucht op Tweede Paasdag boven Breda met Helicentre.nl. foto Wijnand Nijs

Breda in de toekomst mogelijk bereikbaar per heli

Algemeen

BREDA - Een heliport zou goed zijn voor Breda. Dat denkt ook de Bredase ondernemer Floris van Dort, die met HeliCentre verschillende soorten helikoptervluchten aanbiedt. "Een landingsmogelijkheid bij Breda zie ik wel zitten. De grote jongens van internationale bedrijven maken daar wel gebruik van."

Het idee voor een helikopterhaven bij Breda kwam deze aan de orde in de bespreking van de toekomst van Breda tot 2030. Volgens wethouder Arbouw zou dit een van de manieren zijn waarop Breda aantrekkelijker gemaakt kan worden voor internationale bedrijven. Denkt ook Van Dort. "Als je moeilijker kunt parkeren bij een winkel, dan ga je er ook niet zo snel heen. Zo werkt dat ook met een heliport. Ik geloof niet in een vaste lijnverbinding, maar voor snel en incidenteel vervoer zou het ideaal zijn."

Een woordvoerder van de gemeente Breda benadrukt dat de realisatie van een heliport nog ver weg is. "Dat is besproken in de commissie Structuurvisie, dus dat gaat over een lange termijn. Er is gezegd dat het misschien goed zou zijn voor de stad, maar er ligt nog geen plan klaar."

In 2008 vreesde de dorpsraad van Bavel voor geluidsoverlast toen gesproken werd over een heliport die daar zou moeten komen. Van Dort stelt dat men daar niet bang voor hoeft te zijn. "Mensen denken vaak aan het geluid van bijvoorbeeld een Chinook, maar kleinere helikopters maken veel minder lawaai. Met een goede aanvliegroute heb je er bovendien weinig last van."