Het Wisselslagterrein waar nu plannen zijn voor dertig woningen. foto Wijnand Nijs
Het Wisselslagterrein waar nu plannen zijn voor dertig woningen. foto Wijnand Nijs

30 woningen op grond zwembad Wisselslag

Economie nieuwbouw

HOGE VUCHT – 30 woningen moeten er komen op het terrein waar vroeger zwembad Wisselslag stond. Dat plan is bedacht door de stichting Droomwonen. De verwachting is dat er drie jaar na het wijzigen van het bestemmingsplan woningen opgeleverd kunnen worden.

Het gaat om woningen die in zogenoemd Collectief particulier Opdrachtgeverschap (CPO) gebouwd gaan worden. “De eigenaren voeren het project dus zelf uit”, aldus Egbert Kalle van de stichting Droomwonen. “De gemeente heeft weinig echt harde eisen gesteld, dus er is veel vrijheid voor de plannen.”

Zo is er een maximale nokhoogte vastgesteld van tien meter, en moeten de bewoners op eigen terrein parkeren. “Maar hoe dat dit gebeurt, dat kan dus allemaal nog ingevuld worden.”

Kalle verwacht dat er geen ruimte is voor vrijstaande woningen. “Het zal een variatie worden van geschakelde woningen, twee-onder-eenkap en rijtjeshuizen.” Hij benadrukt dat de plannen gemaakt gaan worden door toekomstige eigenaren. “Het is nu zaak een groep mensen te vinden die achter de plannen staan.”

Aanstaande woensdag worden de omwonenden geïnformeerd over de wijzigingen in de plannen. Oorspronkelijk had Laurentius hiervoor het plan Wonen in het Park gepland staan. Daarin was ruimte voor meer dan 90 appartementen. Ook VolkerWessels probeerde nog een plan vlot te trekken met appartementen.

Het bouwplan houdt volgens Kalle rekening met de huidige begroeiing. “De bomen die er staan blijven staan, ook het fietspad zoals dat er nu loopt valt binnen het plan.”

Op woensdag 19 december van 19.30 uur tot 21.30 uur houdt de gemeente Breda samen met Stichting Droomwonen Breda een informatieavond over de plannen. Belangstellenden voor de bouwplannen zijn dan ook welkom. Deze avond vindt plaats in buurtcentrum De Wegwijzer, Steendorpstraat 2.