Afbeelding

'In januari helderheid over onderzoek grondtransacties Breda'

Politiek

BREDA - In januari moet duidelijk worden hoe lang het onderzoek gaat duren naar transacties en projectafspraken tussen de gemeente Breda, Laurentius en Wildhage projectontwikkeling.

Het onderzoek hiernaar werd eind oktober opgestart door gemeentescretaris Richard Meulenbroek. Hij gaf daarvoor de opdracht aan forensisch accountant Ernst & Young. Het onderzoek moet een inzicht opleveren in de transacties met partijen als Laurentius, Wildhage, ROC West-Brabant en bouwbedrijf Volker Wessels.

De eerste fase van dit onderzoek wordt komende week afgerond. In verband met de feestdagen wordt de rapportage over een mogelijk vervolg en de duur daarvan doorgeschoven naar januari, aldus een woordvoerder van de gemeente.

Bij de eerste berichten over de financiele positie van Laurentius Wonen en de van fraude verdachte directeur, hield Breda een snelle scan naar de transacties. Daaruit bleek dat bij de gemeente Breda geen sprake is van onrechtmatig handelen. Toch besloot het college alsnog een onafhankelijk onderzoek te starten.