Afbeelding

Chris van Faassen-penning uitgereikt aan Bredase vrijwilligers

Algemeen

BREDA - De Chris van Faassen-penning (voorheen vrijwilligerspenning) gaat dit jaar naar Ton Uilenbroek. De vrijwilligers van Stichting Info-Méér ontvangen de penning in de categorie groepen. De penning wordt uitgereikt aan belangrijke, gewaardeerde vrijwilligers.

Wethouder Bob Bergkamp bedankte alle genomineerde vrijwilligers en kandidaten voor hun belangeloze en onmisbare inzet. "In deze economisch zware tijden zijn vrijwilligers onmisbaar in onze samenleving. De jaarlijkse uitreiking van de vrijwilligersprijs is een klein gebaar voor de grote waardering die we voor hen hebben."

Ton Uilenbroek werd na een lange ziekteperiode vrijwilliger bij kinderboerderij Parkhoeve. Hij verzorgt meerdere dagen per week zo'n zestig dieren en is met zijn 84 jaar de oudste vrijwilliger van de boerderij. Hij is op leeftijd, maar dat weerhoudt hem er niet van zwaar werk te doen: dieren voeren, stallen schoonmaken en de weides opruimen.

Winnaar Info-Méér draait voor 75% op vrijwilligers die zelf met psychiatrische problematiek te maken hebben gehad en/of er nog mee worstelen. Deze vrijwilligers stellen zich kwetsbaar op door hun verhaal te vertellen en ervoor uit te komen wat hun achtergrond is. "Door de inzet van hun eigen ervaring helpen ze anderen en doorbreken ze stigma's. Daarvoor hebben we respect en bewondering", aldus de jury.

In totaal zijn er twintig aanmeldingen binnen gekomen voor de individuele penning en 37 voor de groepspenning.