http://www.bredavandaag.nl/nieuws/zakelijk/43166/2011-02-10/heja-verhuist-naar-monumentale-villa-vrederustfoto Erik Eggens
http://www.bredavandaag.nl/nieuws/zakelijk/43166/2011-02-10/heja-verhuist-naar-monumentale-villa-vrederustfoto Erik Eggens

Executieveiling panden HEJA afgeblazen

Algemeen

UTRECHT/BREDA - De voor vandaag geplande executieveiling van onder meer het kantoor van projectontwikkelaar Heja, de villa Vrederust aan de Overakkerstraat, is afgeblazen. De bank heeft besloten de panden onderhands te verkopen.

De opbodveiling zou plaatsvinden in het kantoor van notaris CMS Derks Star Busmann in Utrecht. Niet alleen de villa stond op de lijst. Ook drie woningen aan de Kievitstraat in de Belcrum, parkeerplaatsen in een garage aan het Kasteelplein en een woonhuis in Made staan in de verkoop.

Heja kocht het pand in 2009 van Aad Ouborg, die met zijn bedrijf Princess verhuisde naar de Liesboslaan in Princenhage. De koopsom bedroeg ruim 4,3 miljoen euro. Na een grote verbouwing leverde het bedrijf Bolwerk energieneutraal op. Heja trok er op 14 februari 2011 in.

Heja Projectontwikkeling werd op 13 april 2012 in staat van faillissement verklaard door een Bredase rechter.

Het bedrijf heeft een lange lijst aan vastgoed. De curatoren stelden met makelaar DTZ Zadelhoff een verkoopplan op. De banken die de hypotheken verstrekten is gevraagd mee te werken aan de verkoop.

Het gaat om de verkoop van tientallen woningen, bedrijfspanden en parkeerplaatsen, voornamelijk in Breda. Daarnaast heeft de projectontwikkelaar vastgoed in Prinsenbeek, Dongen, Made, Hank, Teteringen, Bosschenhoofd en Rhoon.