Afbeelding

Laurentius Breda verzekerd van zelfstandig voortbestaan

Economie

BREDA – Laurentius heeft van het Waarborgfonds Sociale Woningbouw (WSW) gehoord dat het borg gaat staan voor de continuïteitssteun. Om welk bedrag het gaat, maken Laurentius en WSW niet bekend. Door de steun kan Laurentius als zelfstandige corporatie blijven bestaan. De corporatie gaat zich daarbij weer meer op Breda richten.

De beslissing om over te gaan tot deze borg volgt na overleg van Laurentius, WSW, het Centraal Fonds Volkshuisvesting (CFV) en het ministerie van Binnenlandse Zaken (BZK). In dit overleg is het vertrouwen uitgesproken in het zelfstandig voortbestaan van Laurentius, zo meldt de Bredase corporatie.

Het WSW heeft wel als voorwaarde gesteld dat het plan van aanpak geheel moet worden uitgevoerd. In dit plan geeft Laurentius aan zich weer te concentreren op de regio Breda, te bezuinigen en te stoppen met een aantal geplande investeringen. Het WSW en het CFV zullen periodiek de beoordeling actualiseren.

“Laurentius is blij met het vertrouwen van het WSW en doet er alles aan doen om deze kans te benutten”, aldus een verklaring namens de corporatie. Het goede nieuws voor de corporatie volgt op het afronden van het externe toezicht begin november.

Laurentius staat sinds begin 2012 onder verscherpt toezicht vanwege financiële problemen. Daarnaast wordt de voormalig bestuurder verdacht van onder meer fraude en oplichting. Naar aanleiding daarvan lopen er diverse onderzoeken.
Laurentius verwacht begin 2013 het interne onderzoek af te ronden.

Het Openbaar Ministerie (OM) en de (F)IOD verwachten in het eerste kwartaal van 2013 met resultaten te komen..