NAC ten onder tegen Roda JC, vrijdag 20 april. foto Peter Visser
NAC ten onder tegen Roda JC, vrijdag 20 april. foto Peter Visser

Reisje Limburg levert NAC een punt op

NAC

KERKRADE/BREDA - Een punt heeft de zaterdagse trip naar Kerkrade NAC opgeleverd. Tegen Roda JC eindigde de wedstrijd zoals ie begon: 0-0.

Voor NAC was niet verliezen van groot belang, en voor Roda JC eveneens. Dat leidde tot een wedstrijd die evengoed schriftelijk afgedaan had kunnen worden. Het punt is een echte status quo voor beide clubs. VVV en Groningen speelden eveneens gelijk, PEC Zwolle zag de gehele degradatiezone vooralsnog naar elkaar toe bewegen. VVV klom een puntje over PEC, door het verlies van de Zwollenaren tegen AZ.

NAC en Roda blijven op dezelfde plaats. Zondag is het de beurt aan de buren van NAC, Willem II mag dan proberen te stunten tegen Ajax. Ervan uitgaande dat dit niet gebeurt, blijft NAC zestiende na zondag.

Dan resten deze week het bekerduel tegen Heracles, woensdag 19-12, en zaterdag de 22e de thuiswedstrijd tegen PSV. Aan NAC dan de opdracht december zonder verlies af te sluiten. Waarbij eigenlijk alleen winst NAC verder helpen, maar waar wellicht ook een gelijkspel NAC met een positief gevoel de winterstop in kan helpen.

Een periode van rust kan Gudelj en zijn elf dan helpen zich op te laden voor het resterende deel van de competitie. Daarin valt nog genoeg te winnen.