NAC ten onder tegen Roda JC, vrijdag 20 april. foto Peter Visser
NAC ten onder tegen Roda JC, vrijdag 20 april. foto Peter Visser

NAC strijdt voor ongeslagen decemberstatus

NAC

BREDA – NAC heeft in december nog niet verloren. Voor de elf van Nebojsa Gudelj de opgave die ongeslagen decemberstatus te behouden in Limburg en om een stap te maken omhoog.

NEC en Feyenoord werden in december op een gelijkspel gehouden. Daarmee pakte NAC twee puntjes. Helaas voor de Bredanaars bleek VVV afgelopen weekend een verrassende kampioensdromenkiller, in elk geval voor korte tijd. Lokhoffs elf wonnen met 3-1 van Vitesse. Daardoor hopten de Limburgers over NAC.

Om te voorkomen dat ook Roda JC dat stapje maakt, moeten de Bredanaars in elk geval gelijkspelen. Al is dat eigenlijk ook niet voldoende. Want wil NAC zich nog dit jaar uit de gevarenzone worstelen, of in elk geval de weg omhoog inzetten, dan zijn de drie punten broodnodig. De ploeg van Ruud Brood denkt daar waarschijnlijk precies hetzelfde over.

Na de wedstrijd van zaterdagavond 19.45 uur, wacht dit kalenderjaar alleen nog de thuiswedstrijd een week later tegen PSV. En dat zijn bonuspunten.

Overigens was er goed nieuws voor de NAC-volgers. Mats Seuntjes verlengde vrijdag zijn contract. Dat loopt nu tot eind van het seizoen 2015/2016.