Brandweer inspecteert de woning aan de Roggeveenstraat. Een bewoner dreigde deze op te blazen. foto Perry Roovers/SQ Vision
Brandweer inspecteert de woning aan de Roggeveenstraat. Een bewoner dreigde deze op te blazen. foto Perry Roovers/SQ Vision

WonenBreburg: 'Dreiger Roggeveenstraat bekende'

Politie

HEUVEL - De 41-jarige man die maandagmiddag dreigde zijn huis in de Roggeveenstraat op te blazen heeft geen huurachterstand. Dat laat WonenBreburg weten. De man zou wel een bekende overlastgever zijn bij de woningcorporatie.

Volgens de woordvoerder van WonenBreburg had de man vorige week al geknoeid met de gasleidingen in het huis. De woningconsulente van WonenBreburg is toen samen met de huismeester langsgeweest. De 41-jarige man zou tegen een buurman gezegd hebben dat hij de boel ging opblazen.

Maandagmorgen bezocht de consulente de woning van de 41-jarige man. De huurder leverde daarop vrijwillig de sleutels in, waarna de huuropzegging getekend werd.

WonenBreburg zegt niet te weten van wat er daarna is gebeurd. De man werd in de loop van de ochtend aangehouden op het Msg Nolensplein. Uiteindelijk werd er een gasfles gevonden, maar waren er geen sporen van gas in de woning. In eerste instantie werd gesproken van het doorsnijden van gasleidingen, maar daarvan is volgens WonenBreburg geen sprake. Wel is de gasmeter verwijderd en is er 'geknoeid' met de leidingen.

Na controle van de brandweer bleek rond twee uur dat de situatie in de woning veilig was en konden de bewoners van de omliggende huizen weer naar hun woning. Acht woningen werden in eerste instantie ontruimd. Volgens de woordvoerder van de politie is de man een bekende van de politie en gaat het om een drugsgebruiker.