Beeld uit archief.
Beeld uit archief. Guido van der Kroef

Vier Bredanaars aangehouden na onderzoek bedreiging

Politie aanhoudingen

BREDA - De politie heeft maandag twee verdachten aangehouden op verdenking van bedreiging en beroving. Eerder hield de politie in deze zaak al twee andere verdachten aan. Ook deed de politie huiszoeking in een aantal panden.

De aanhoudingen en huiszoekingen maakten onderdeel uit van een onderzoek dat zaterdag 1 december startte. Toen belde rond 18.00 uur een 22-jarige man uit Breda de politie nadat hij in zijn woning bedreigd was door vier mannen. Een van de mannen zou daarbij een vuurwapen getoond hebben.

Het slachtoffer verklaarde dat hij met een bekende van hem een geschil had over geld en dat deze kennis met een aantal andere mannen verhaal was komen halen. Omdat het slachtoffer niet kon betalen, namen de vier mannen een aantal spullen van hem mee.

De politie stelde een onderzoek in naar het viertal en hield dinsdagavond 4 december in een woning in Breda twee verdachten aan. Het gaat om een 21-jarige man en een 33-jarige man, beiden afkomstig uit Breda. In de woning trof de politie vuurwapens, verdovende middelen en de spullen van het slachtoffer aan.

Tijdens het vervolgonderzoek kwamen ook de twee andere verdachten in beeld. Maandagochtend 17 december konden zij worden aangehouden. Het gaat om een 21-jarige man en een 22-jarige man, beiden afkomstig uit Breda. Alle verdachten zitten vast.