Afbeelding

AV Sprint goed vertegenwoordigd op Sportgala Breda

Sport

BREDA - Het is bekend wie de genomineerden van de 22e editie van het Sportgala Breda zijn. 25 januari 2013 worden de sportprijzen uitgereikt in het Chassétheater om 20.00 uur. Opvallend: AV Sprint heeft een flink aantal vertegenwoordigers die meedingen naar een prijs.

Kanshebbers op de titel sportvrouw van het jaar zijn atlete Nadine Broersen, ruiter Angela Krooswijk en schermster Sera Palings. Bij de mannen gaat de keuze tussen atleten Pieter Braun, Michiel van Nispen of judoka Roy Meier.

Bij de talenten zijn dat hockeyster Karlijn Adank, turnster Femke van Brunschot en zwemster Maya Kingma. Het mannelijk talent profileert zich in de vorm van turner David Adriaanse, atleet Yannick Maas of scheidsrechter Richard Martens.

Zoals elk jaar krijgen ook de sporters met een beperking een prijs. Rolstoelhockeyer Marcel van de Muijsenberg, zwemmer Michael Schoenmaker of tafeltennister Kelly van Zon krijgen hier de prijs.

Bij de sportploegen van het jaar is de damesploeg van AV Sprint genomineerd, evenals Breda Gym en het eerste team van V.V. Boeimeer.

Paardenevenement Outdoor Brabant is kanshebber om de titel sportevent van het jaar in de wacht te slepen. Daarvoor gaat het de strijd aan met wielerwedstrijd Baronie Breda Classic en tennistoernooi Breda Future Internationaal.

De toegang van het sportgala is gratis.