Appartementencomplex EasyStreet aan de Tuinzigtlaan. foto Wijnand Nijs
Appartementencomplex EasyStreet aan de Tuinzigtlaan. foto Wijnand Nijs

Onverkochte flats Easystreet naar VolkerWessels

Economie

BREDA - Bouwer VolkerWessels heeft de nog onverkochte 56 appartementen van Easystreet overgenomen uit het faillissement van HEJA. Dat bevestigt een woordvoerder van het bouwconcern.

Volgens de woordvoerder maakt de koop onderdeel uit van de afwikkeling van het faillissement van de Bredase projectontwikkelaar, waar VolkerWessels overigens ook aandeelhouder van was. “Wij hopen dat hiermee een snelle afronding van deze projecten gerealiseerd kan worden. Dat was altijd al onze doelstelling.”

Van de 56 appartementen bij Easy Street zijn er al 12 verkocht. "Daarvoor is echt veel belangstelling", vertelt makelaar Susanne Rodenburg van Van de Water. "Mede omdat de prijs flink scherper is."

Naast de appartementen bij Easystreet gaat het ook om 16 woningen bij Stack. Die staan inmiddels bij makelaar Van de Water in de etalage. Daarbij gaat het om 12 appartementen en 4 stadsvilla’s. Va die villa's is er inmiddels een verkocht, geeft Rodenburg aan. Ook twee appartementen hebben al een eigenaar. "De belangstelling is hiervoor ook groot, maar je ziet dat mensen wat langer tijd nodig hebben omdat het meer doorstromers zijn."

VolkerWessels wil niet zeggen hoeveel het betaald heeft voor de woningen. “Daar doen we nooit uitspraken over.”

Afgelopen vrijdag werd al duidelijk dat de curator ervan afzag bezittingen van HEJA via en executieveilig te verkopen. Onder meer het voormalige hoofdkwartier van de ontwikkelaar wordt nu onderhands verkocht.