21 trouwerijen in de gemeente Breda op 09-09-09. foto Perry Roovers
21 trouwerijen in de gemeente Breda op 09-09-09. foto Perry Roovers

Laurentiuskerk nu ook permanente trouwlocatie

Algemeen

GINNEKEN - De Laurentiuskerk aan de Duivelsbruglaan geldt vanaf 1 januari als permanente trouwlocatie in Breda. Met het aanwijzen van de Laurentiuskerk als ‘huis der gemeente’ zijn er inmiddels tien vaste trouwlocaties aangewezen in Breda.

In januari van dit jaar heeft de Protestantse Gemeente in Ginneken verzocht om de Laurentiuskerk aan te wijzen als permanente trouwlocatie. Het college voldoet aan dat verzoek door de kerk aan te wijzen als ‘gemeentehuis waar regelmatig huwelijken worden voltrokken’. Wanneer er meer dan 120 personen in de kerk aanwezig zijn, moet extra noodverlichting aangebracht worden op aanwijzing van de brandweer. Het maximaal aantal aanwezigen bij een huwelijksvoltrekking is vastgesteld op 450.

Met deze tiende locatie is het maximum aantal vaste trouwlocaties bereikt, zoals vastgesteld in het raadsbesluit van 29 juni 2006. Vaste trouwlocaties zijn: het Stadhuis, de Grote Kerk, de Waalse Kerk, Raadhuis Princenhage, Landgoed Wolfslaar, Party-Restaurant De Korenmolen, Kasteel Bouvigne, voormalig Raadhuis Ginneken, Restaurant Brasserie MirabelIe en de Laurentiuskerk.

Er worden geen huwelijken voltrokken in het voormalige Raadhuis in het Ginneken en in Restaurant Brasserie Mirabelle. Het voormalige raadhuis omdat het pand niet aan de gestelde eisen voldoet en Mirabelle in verband met faillissement. De aanwijzing van deze panden tot ‘huis der gemeente’ is niet ingetrokken waarmee het aantal vaste locaties nu op tien staat.