Deelnemers aan de Exotic Green Rally razen over onverharde West-Brabantse wegen. foto Gert-Jan van Linschoten
Deelnemers aan de Exotic Green Rally razen over onverharde West-Brabantse wegen. foto Gert-Jan van Linschoten

GTC brengt de Hel terug in rally

Sport

PRINSENBEEK - De Hel en de Nacht van Achtmaal keren terug in de jaarlijkse Rally rond Breda. De terugkeer van de nacht was een keiharde voorwaarde van de Golden Trade Club (GTC), die de komende drie jaar garant staat voor 150-duizend euro. Het autosportevenement moet daarmee zijn glans van weleer terug krijgen.

De Rally, die ook de GTC Rally gaat heten, schurkt komend jaar weer tegen Breda aan. Op 12 en 13 juni moeten de verschillende equipes hun proeven weer afwerken. “Het evenement dreigde steeds verder uitgekleed te gaan worden”, vertelt Peter van der Kolk uit Prinsenbeek, initiatiefnemer van de GTC. “Je kunt alles wel laten gaan, maar dan houdt het op te bestaan. Dit evenement moet gedragen kunnen worden in de regio.”

Van der Kolk was al vijf jaar betrokken bij de Rally als organisator van het Cityracing. Dat blijft hij ook komend jaar doen. Maar dan moet de rally wel in zijn oude vorm blijven bestaan. “Dit kan alleen werken als de Nacht van Achtmaal er in zit.”

Komend jaar wordt een jaar waarin alles op poten gezet moet worden. “Publieke belangstelling en sponsoring moeten dan weer aantrekken. Daarna willen we werken naar een rally op Europees niveau.”

Het precieze schema is nog niet bekend. “Maar we gaan de Hel zeker een aantal keer aandoen”, aldus Van der Kolk. Het is de bedoeling dat de rally aan het begin van de avond eindigt op de Markt in Etten-Leur. “Dan is er bij het publiek ook nog spirit, dat was in het verleden wel eens minder toen de rally midden in de nacht werd afgesloten. Bovendien heb je daarna nog tijd voor een feestje.”

Daarmee komt de GTC om de hoek kijken. De club van ondernemers biedt relatieevenementen aan voor bedrijven. “Eigenlijk zorgen wij voor de activiteiten die je met je relaties kunt ondernemen. Dat gaat van abseilen tot de rally.” Deelname aan de GTC kost bedrijven €9000 per jaar.