Foto Pepijn Nagtzaam
Foto Pepijn Nagtzaam

Winkeliers Tolbrugstraat geven straat nieuwe impuls

Economie

BREDA - Winkeliers in de Tolbrugstraat werken samen om de straat een nieuwe, frisse uitstraling te geven. Zo brandt de verlichting boven de straat weer en hebben de winkeliers buxusplanten met kerstverlichting voor de deur gezet.

Ronald Badenbroek van SoHo legt uit dat het vervallen van de oude garage bij de Haven de doorloop in de Brugstraat ernstig afnam. "We zagen dat er gewoon minder mensen kwamen en dat vonden we jammer. We hebben de straat nu een stuk gezelliger gemaakt en hopen zo mensen de straat in te trekken."

Vrijwel alle winkeliers betalen mee om te zorgen dat de straat een nieuw gezicht krijgt. "We hebben voor de feestdagen even de vaart erin gezet", vertelt Badenbroek. "Maar vanaf volgend jaar gaan we meer doen. Zo willen we een modeshow organiseren in de straat, waarbij elke zaak op haar manier een aandeel levert."

Detailhandel Nederland verwacht dat de extra kerstomzet van dit jaar kan oplopen tot 790 miljoen euro. Winkeliers kunnen komend weekend topdrukte verwachten. Voor de koopzondag moeten de Bredase winkeliers ook rekening houden met volle winkels en lange rijen.