Hennepbord. foto Erik Eggens
Hennepbord. foto Erik Eggens

675 hennepplanten geruimd in Breda

Politiek

BREDA - Bij vier panden in Breda zijn in totaal 675 hennepplanten aangetroffen. Van drie van de panden werden bewoners aangehouden. Onder meer twee auto’s en een stroomstootwapen werden in beslag genomen.

Aan het Herdershof in Teteringen een hennepkwekerij met 170 planten aangetroffen. Uit stroommetingen kon worden vastgesteld dat afgelopen weekend in de kwekerij geoogst moet zijn. In een ruimte vonden agenten ook tientallen vuilniszakken met hennepafval.

In een schuur achter een woning aan de Lange Akker in Teteringen werd een kwekerij met 80 planten aangetroffen. De 40-jarige bewoner werd aangehouden en een personenauto werd in beslag genomen.

In een woning aan het Bijltje werd een in werking zijnde kwekerij met 60 planten aangetroffen. De 42-jarige bewoner werd aangehouden. Ook hier werd een auto in beslag genomen.

Agenten troffen in een woning aan de Savornin Lohmanstraat een in werking zijnde hennepkwekerij aan met 365 planten. Er was niemand in het pand aanwezig. De 53-jarige bewoner meldde zich later op het politiebureau. De man werd aangehouden. Bij de verdachte werd een stroomstootwapen aangetroffen.