Afbeelding

Scheldestraat op laatste moment niet naar Kickstart

Politiek

HAAGPOORT - Buurthuis Scheldestraat gaat niet gerund worden door Kickstart. De gemeente berichtte een week geleden dat de organisatie die meerdere locaties voor starters in Breda beheert, het buurthuis onder zijn hoede zou krijgen.

Initiatiefnemer van Kickstart Michel Spekkers is verrast. "Vooral de gang van zaken. Gisteren zou de sleuteloverdracht plaatsvinden. 1 minuut voor dat dit zou gebeuren werd de ambtenaar gebeld dat het niet doorging."

Breda heeft besloten toch in zee te gaan met stichting Buurthuis Scheldestraat, waar ook wijkraadvoorzitter Do Testers bij betrokken is. Volgens Spekkers zou een van de clubs aan de bel hebben getrokken. "Die maakt gebruik van de gymzaal, maar met een vaste mat. Daardoor kan de zaal niet gebruikt worden door andere clubs. Daarvan hebben wij gezegd dat zo'n vaste mat niet wenselijk is."

Volgens Spekkers werd hij daarin gesteund door de gemeente. Volgens wethouder Bob Bergkamp is de wijziging 'vervelend voor Kickstart, maar goed voor de wijk'. "Ik ben blij met dit initiatief vanuit de wijk. Ik denk dat de raad dat ook is."

Bergkamp geeft aan dat hij deze week te horen kreeg dat de stichting en Kickstart er samen niet uit kwamen over het gebruik. Dat leidde tot een gesprek donderdagochtend. Daarin werd volgens de wethouder duidelijk dat de stichting uit de wijk tegen dezelfde voorwaarden het buurthuis zou kunnen gaan runnen, waarna Bergkamp zijn toewijzing wijzigde. "Een verstandshuwelijk houdt toch geen stand", denkt hij.

Vrijdagochtend gaat hij in gesprek met Spekkers van Kickstart. Bergkamp denkt dat Kickstart op andere plaatsen in de stad met haar concept terecht kan. "Bovendien ga ik nog wel kijken of er bereidheid is tot samenwerking tussen Kickstart en de stichting bij Scheldestraat."