http://www.bredavandaag.nl/nieuws/48233/2011-04-27/brandweerkazerne-tramsingel-ingepaktfoto Erik Eggens
http://www.bredavandaag.nl/nieuws/48233/2011-04-27/brandweerkazerne-tramsingel-ingepaktfoto Erik Eggens

2,9 ton voor begin herstel brandweerkazerne

Politiek

BREDA - 2,9 ton als eerste krediet zodat begonnen kan worden met de voorbereidingen op de reparatie van de gevel van de brandweerkazerne. Dat vraag het college van burgemeester en wethouders aan de raad.

Met dit geld kunnen de plannen voor herstel uitgewerkt worden. “En gaat ook gekeken worden of het voor minder kan dan de geraamde 2,4 miljoen”, aldus een woordvoerder van de gemeente Breda. Het uiteindelijke herstel moet dan in het derde kwartaal van komend jaar beginnen.

De brandweerkazerne staat al ruim anderhalf jaar gevangen in netten, nadat bekend werd dat de gevelstenen mogelijk los zouden kunnen laten. Wat volgde was een lang traject van gesprekken over aansprakelijkheid. De gemeente achtte door verjaring de kans op het verhalen van alle kosten gering.

Het is de bedoeling dat er een sober, duurzaam en doelmatig ontwerp komt dat past bij het bestaande gebouw, aldus de gemeente. Op basis van de uitkomsten wordt één variant nader uitgewerkt tot een definitief ontwerp. Daarbij houdt de gemeente rekening met de technische kwaliteit, de beeldkwaliteit, duurzaamheid, juridische en financiële risico’s, overlast, bouwtijd en levensduur van het bestaande gebouw.

Ook ideeën van burgers worden in de plannenmakerij betrokken.