foto David Villarreal Fernández/Flickr.com
foto David Villarreal Fernández/Flickr.com

Crisis: Rüttchen sluit twee vestigingen

Economie

BREDA - Autobedrijf Rüttchen sluit eind van dit jaar twee van haar vestigingen. Het gaat om Oss en Waalwijk. Door de reorganisatie die hiermee gepaard gaat, verliezen veertig personeelsleden hun baan. Ook bij de Bredase personenautovestiging gaan banen verloren.

Van de veertig personen die weg moeten, is voor dertig ontslag aangevraagd via het UWV. “Tien anderen vertrekken doordat tijdelijke contracten niet verlengd worden en door vervroegd pensioen”, vertelt directeur Bas Rüttchen. Aanleiding is de aanhoudende crisis, waardoor bedrijven en particulieren de aanschaf van een nieuwe auto uitstellen.

Met de acht vestigingen die overblijven hoopt het Bredase bedrijf in 2013 weer zwarte cijfers te schrijven, aldus Rüttchen. Hij hoopt dat het bedrijf hiermee klaar is voor de toekomst. “Ik kan natuurlijk niet in de toekomst kijken, maar we hebben ons aangepast aan de crisis en de tering naar de nering gezet.”

Door de reorganisatie heeft het bedrijf twee belangrijke kostenposten terug kunne brengen. Persooneels- en huisvestingskosten. Rüttchen, vooral bekend als Mercedesdealer, voerde in 2009 ook al een reorganisatie door. Toen gingen er 28 banen verloren.