Rondvlucht op Tweede Paasdag boven Breda met Helicentre.nl. foto Wijnand Nijs
Rondvlucht op Tweede Paasdag boven Breda met Helicentre.nl. foto Wijnand Nijs

NAC krijgt een zaadveld

NAC

STEENAKKER - Het gemopper over de modder was niet van de lucht na de wedstrijd NAC-Feyenoord. Het veld van NAC is ernstig aan vervaning toe, zo gaf ook de club toe. Alleen gaat dat pas gebeuren na het seizoen.

In de winterstop gaat NAC het veld opnieuw inzaaien. “Na de wedstrijd tegen PSV gaan we het veld inzaaien met 300 kilo graszaad”, vertelt een woordvoerder van de club. Het veld wordt daarna weer afgedekt met folie en verwarmd. Ook wordt het veld weer gedraineerd. “Volgens de kenners moet dat weer gaan helpen.”

Het is in feite een uitgebreide herhaling van wat na de wedstrijd tegen Feyenoord al gedaan is. Inzaaien, afdekken, verwarmen. “Door het snelkiemende graszaad lag het veld er tegen Heracles al weer beter bij.”

De maatregelen die nu genomen worden, moeten NAC qua veld de tweede helft van het seizoen door helpen. Daarna gaat het veld met hulp van DCM veldingenieurs duurzaam opgeknapt gaan worden. Dat duurt zo’n acht weken. Het benodigde geld is door NAC gebudgetteerd.

Om te voorkomen dat het veld tot aan de grondige opknapbeurt weer snel kapotgespeeld wordt, speelt Jong NAC zijn wedstrijden ook de eerste helft van 2013 waarschijnlijk in Etten-Leur.