NAC heeft het niet gered tegen PSV. De Bredanaars verloren met 1-6. foto Peter Visser
NAC heeft het niet gered tegen PSV. De Bredanaars verloren met 1-6. foto Peter Visser

NAC heeft niks in te brengen tegen PSV

NAC

STEENAKKER - Het was niet echt een verrassing gezien de stand op de ranglijst en het huidige spel, maar toch: NAC verloor met 1-6 van PSV. De Bredanaars kwamen in het eigen Rat Verleghstadion op alle fronten te kort.

Het had Jelle ten Rouwelaar pijn gedaan hoe makkelijk de aanvallers van PSV doorgang kregen tot voor zijn neus. Al gaf hij ook aan dat wedstrijden tegen PSV niet de wedstrijden zijn waartegen NAC punten móét pakken. "Maar het verschil met de wedstrijd tegen Feyenoord was dag en nacht", aldus de doelwachter, die met een spuit tegen de pijn in zijn enkel had gespeeld.

Het NAC-publiek liet zich overigens weer van zijn beste kant zien. Zelfs bij de forse achterstand weer en nog als een man achter het eigen team. "Schitterend publiek weer bij NAC. Gaat maar door met aanmoedigen en zingt alles of niets bij 1-5 tegen wervelend PSV", aldus Volkskrant-verslaggever Willem Vissers via twitter.

NAC kan nu uitrusten, bijkomen en een plan beramen voor de tweede seizoenshelft. Daarin moeten punten gepakt worden tegen de clubs die in het zelfde schuitje zitten, clubs die ook flink moeten hozen om te voorkomen dat ze zinken. Willem II, VVV, Roda JC, PEC Zwolle, alle vier staan ze 1, 2, of 3 punten van NAC.

De doelstelling voor NAC? Minstens zestien, en waarschijnlijk achttien tot twintig punten halen in de resterende zestien wedstrijden om te ontsnappen aan de nacompetitie, wetende dat 30 tot 35 punten na 34 wedstrijden daarvoor nodig zijn.

19 januari kan NAC, op een vers ingezaaid veld, meteen aan de bak. Dan komt Ton Lokhoff met VVV op bezoek.