Sjoerd van Fessem.
Sjoerd van Fessem.

Sjoerd van Fessem: 'Eventjes weg met kerst'

Algemeen

Daags voor Kerstmis vragen we ons af wat deze dagen betekenen voor Bredanaars. Sjoerd van Fessem, voorzitter van de clubraad van NAC. "Deze Bredase jongen heeft zich ook in 2012 weer druk gemaakt over NAC en haar supporters."

Wat doe je deze kerst?
"Voor het eerst sinds lange tijd ben ik vrij rond Kerst en Oud & Nieuw. Hierdoor gun ik mijzelf enkele nachtjes weg in eigen land, o.a. in Amsterdam en Maastricht. Daarnaast natuurlijk bezoek aan familie en vrienden. Op oudjaarsdag reken ik, onder het genot van de Top 2000, af met 2012 middels een jaaroverzicht, die ik toezend aan familie en vrienden."

Is de kerst - gezien de financiële crisis - anders dan normaal?
"Nee, de crisis zorgt gelukkig niet voor een aangepast kerstprogramma. Wel ben ik mezelf bewust van mijn uitgaven en heb ik in 2012 extra afgelost op mijn hypotheek."

Wat staat er op het menu en met wie ga je daarvan genieten?
"Femke en ik laten onszelf verrassen door onze families. Wij schuiven graag aan en mogen het toetje verzorgen: Eigengemaakte chocolademousse, in combinatie met kruimelcake, caramellikeur en slagroom."

Wat is voor jou het belangrijkste nieuws van 2012?
"Wereldwijd de herverkiezing van Obama. Landelijk de totstandkoming van de coalitie en het bijbehorende pakket aan maatregelen. Lokaal de financiele ondersteuning van NAC door de Stichting Financiers. Persoonlijk heb ik in 2012 enorm genoten van het EK in de Oekraïne, de Olympische Spelen in Londen en het 100-jarig bestaan van NAC. Mijn persoonlijke resultaat betreft de gewenste nieuwe baan!"