Drukte bij de truck. foto Wijnand Nijs
Drukte bij de truck. foto Wijnand Nijs

Januari 2012: Postcodemiljoenen, problemen Laurentius

Algemeen

BREDA - Op nieuwjaarsdag is Breda vermoeid en katterig van het vieren van oudjaar, maar op zondagavond zijn verschillende mensen toch alert en gespannen. De truck met de postcodekanjer van 48 miljoen is in de stad gesignaleerd.

De grote prijzen vallen in seniorencomplex Hamelakker II in Overakker, binnen postcode 4834. De bewoners daar, van wie velen op leeftijd zijn, hoeven zich in ieder geval geen zorgen meer te maken om geld. Toch moet een deel van de wijkbewoners nog even wachten, want de kleinere prijzen worden vrijdagavond pas verdeeld bij het Postcodekanjerfeest.

Op vier januari sluit restaurant Gong aan het Van Coothplein haar deuren. De eigenaar had eerder al aangegeven van het restaurant af te willen. Het interieur wordt verkocht aan cafetheater de Boulevard, de zaak wordt omgebouwd en daar was Barlucca: een Italiaans restaurant.

Op diezelfde dag is er nog iets opmerkelijks aan de hand in de horeca: vastgoed- en horecamagnaat Laurens Meyer verkoopt voor miljoenen aan vastgoed. Het gaat om meerdere panden die in Meyers privébezit zijn. Hij investeert het geld in twee fabrieken die in Oekraïne gebouwd worden.

Vier dagen later, de achtste, treedt burgemeester Marja Heerkens van Gilze-Rijen af. Aan haar vertrek liggen zowel persoonlijke als medische redenen ten grondslag. Heerkens is zestien jaar gemeenteraadslid geweest in Breda.

Op achttien januari schrikt Prinsenbeek op. De politie zit een autodief achterna die uiteindelijk op de A16 aangehouden wordt. Tegen de rijrichting is was hij op de vlucht, totdat hij met waarschuwingsschoten werd gedwongen te stoppen.

In het einde van januari 2012 beginnen problemen van een heel andere aard. Woningbouwcorporatie Laurentius krijg het financieel moeilijk. De corporatie wordt onder verscherpt toezicht gesteld en mag niet verder bouwen.

Later vandaag komt het maandoverzicht van februari online.