Logo bredavandaag.nl

Bredase etappe van Vuelta2015 krijgt steeds meer vorm

BREDA - De etappe die de Vuelta in 2015 door Breda moet voeren krijgt steeds meer vorm. In de eerste maanden van 2013 moet stichting Vuelta West-Brabant een feit zijn. Dat zegt Harrie Nuijten, burgemeester van Alphen-Chaam en woordvoerder Vuelta West-Brabant.


"In samenwerking met de provincie, regio West-Brabant en Stichting de Goeie Ontsnapping zoeken we nu naar bestuurders. We zijn erg positief gestemd", aldus Nuijten. "We zijn nu erg druk met het treffen van voorbereidingen."

"Breda zal sowieso de finishplaats worden", stelt Nuijten. "Misschien wordt Bergen op Zoom wel de start, maar dat staat nog niet vast. We hebben de NHTV onderzoek laten doen in de regio naar de mogelijkheden om de Vuelta te organiseren. De resultaten die daaruit kwamen waren zeer positief."

Hoewel het grootste gedeelte van het geld dat nodig is om de Vuelta-etappe te organiseren vanuit ondernemers moet komen, zullen gemeente Breda en de provincie ook iets bijdragen, laat de gemeente weten.

"Binnen de bestaande subsidieregeling zal er geld worden vrijgemaakt voor Stichting Vuelta West-Brabant. Daar moet een subsidieaanvraag voor worden gedaan. Je zou het kunnen zien als werkbudget, een soort startkapitaal om de organisatie op gang te helpen", aldus een woordvoerder van de gemeente.FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief