Afbeelding
Kim Kuijpers

Fransman wordt beroofd na lift

Politie

BREDA - Een Fransman van 28 jaar is zondagmidag 23 december rond 16.00 beroofd op de Adriaan van Bergenstraat. Hij kreeg een lift aangeboden, maar later bleek dat dat niet uit behulpzaamheid gedaan werd.

Na zijn auto te hebben geparkeerd aan de Adriaan van Bergenstraat was de Fransman lopend op weg naar het centrum van Breda. Hij vroeg bij de Haven aan twee mannen de weg. Van een van de mannen kreeg hij een lift aangeboden. Hij nam het aanbod aan, maar werd op een gegeven moment achterdochtig.

Toen hij aan de Kerkstraat achterdochtig werd en aan de bestuurder vroeg of deze hem terug naar zijn auto wilde brengen, werd hij uit de auto gezet. Hij liep terug naar zijn auto, maar zag daar de man waarvan hij een lift kreeg met een mes staan. Naast hem stond een man met een vuurwapen. Hij werd bedreigd en moest zijn geld afstaan. De twee daders zijn in een auto verdwenen.

De eerste man droeg een zwarte trui of vest en een blauwe spijkerbroek. Hij sprak een Arabische taal. Opvallend was dat deze man een zenuwtrek had met zijn rechteroog wat steeds knipperde. De tweede dader droeg een grijs vest en een licht gekleurde joggingbroek.