Juli 2012: Dealen naast het stadhuis en Breda Live

Juli 2012: De maand waarin de Deense zender TV2 naar Breda komt voor een reportage over de wietpas. Opmerkelijk: drie straathandelaren tonen hun drugs op pakweg twintig meter van het stadhuis. Een symbolische weergave van hoe goed de wietpas zijn werk doet. Gemeenteraadslid Boaz Adank zegt verbaasd te zijn.


In Juli bleek ook dat er wel heel veel faillissementen waren uitgesproken in de eerste helft van 2012. BredaVandaag maakte een overzicht van een aantal faillissementen in Breda.

Wat niet failliet ging was het evenement Breda Live. 15.000 man ging ondanks flinke regenval helemaal los op een uitverkocht Chasseveld. Vooral de Bredase DJ's Tiësto en Hardwell draaiden samen een mooi feest in elkaar.

Bewoners van de Grensvaart in Doornbos zijn er helemaal klaar mee. Steeds meer studentenhuizen en Polen trekken de straat in. Een aantal bewoners maakt zich zorgen over dalende woningprijzen en maakt dat kenbaar. En ook wethouder Bergkamp deelt die mening: volgens hem moet het aantal studentenwoningen aan banden worden gelegd.

Een 21-jarige student uit Delft moet na een nacht stappen door brandweerduikers uit rivier de Mark worden gehaald. De jongen besluit om na het uitgaan met drie vrienden te gaan zwemmen en springt daarbij van een brug. Na de derde sprong komt hij niet meer boven, waarop vrienden onmiddellijk de hulpdiensten alarmeren. Deze zijn snel ter plaatse en duikers van de brandweer halen hem binnen twee minuten boven water. In zorgwekkende toestand wordt hij naar het ziekenhuis gebracht, waar hij uiteindelijk zes dagen later overlijdt.

 
NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief