Afbeelding

Doorstart Bredaas psychologencentrum PEC

Economie

BREDA - Bijna alle 35 medewerkers van het Psychologisch Expertise Centrum (PEC) Van Gurchom en Partners hebben onderdak gevonden in de doorstart van het centrum. Onder de hoede van Virenze blijft daardoor ook de zorg van zo’n 900 cliënten gewaarborgd.

Dat meldt Sjoerd Tilman van Mannaerts-Appels, die als curator was aangesteld van het 4 december failliet verklaarde bedrijf. Het PEC, met het hoofdkantoor in Breda, had in West-Brabant zeventien vestigingen van waaruit ambulante pshycholigische hulp verleend werd door 25 psychologen. PEC had tien personen in ondersteunende functies.

“In nauw overleg met zorgverzekeraars is gezocht naar overnamekandidaten”, stelt Tilman. “Vanuit maatschappelijk oogpunt waren er twee belangrijke aspecten daaraan. Ten eerste de continuïteit van de zorg en ten tweede de werkgelegenheid.”

Uiteindelijk bleek Virenze volgens Tilman de juiste partij. “Het is een landelijke partij, die in dit gebied nog dekking miste. Zij zijn ook bereid te investeren.” De doorstart kwam net voor de kerst tot stand.

De Nederlandse zorgautoriteit en de zorgverzekeraars hebben hun goedkeuring aan de doorstart gegeven, zo benadrukt de curator. “Op die manier hebben we de meeste medewekers een relatief rustige kerst kunnen bezorgen.”

Over de oorzaak van het faillissement van het PEC kan Tilman nog weinig zeggen. “Ik ben vooral bezig geweest met de doorstart. De oorzaak gaan we nu onderzoeken.”
Cliënten van het Psychologisch Expertise Cetrum hebben volgens de curator weinig gemerkt van de bedrijfsmatige strubbelingen.