Geen Harleydag, wel veel Harleys in de binnenstad. foto Perry Roovers
Geen Harleydag, wel veel Harleys in de binnenstad. foto Perry Roovers

Augustus 2012: Non-Harleydag en afscheid 'Oudenbosch'

BREDA - Augustus is traditioneel het begin van het evenementenseizoen in Breda. Opvallend is deze maand een non-evenement, namelijk de No-Harleydag.


Paniek bij Dazeekoe. De goededoelenboot mag door een gewijzigde verordening niet meer in de singels liggen, want langer dan vier meter. Hij wordt op ludieke wijze vervangen door Gemeente ‘t Nie.

Het feestjaar van NAC inspireert de bewoners van de Heinsiusstraat tot het ‘vergeelzwarten’ van hun straat. Ze doen dat voor de actie die NAC heeft opgezet. Minder leuk nieuws rond NAC. Voorafgaand aan de oefenwedstrijd tegen MVV loopt het uit de hand in de binnenstad. Gevolg? Een ontstemde burgemeester en ondernemers op de Havermarkt die hun wonden likken na het gegooi met terrasmeubilair.

Echte NAC-fans laten zich later in de maand van hun goede kant zien bij het afscheid van NAC-fan ‘Oudenbosch’. Fan Marco overlijdt en krijgt een afscheidsbijeenkomst in het stadion vanuit Vak G. Zijn kist staat op het veld. Een erehaag met vuurwerk leidt hem naar zijn laatste rustplaats.

Begin dit jaar besluit de organisatie van de Harleydag de stekker uit het evenement te trekken. De strenge veiligheidseisen en regels maken een officiële dag onmogelijk. Voor de fanatieke Harleyrijders is dat geen enkel bezwaar. Zij komen alsnog redelijk massaal naar de stad om daar te pronken met hun pruttelende machines. In de laatste week van augustus gaat het echt los met de feestjes in de stad, een ware tsunami aan evenementen. Met natuurlijk de Tranen van Van Cooth in het laatste weekend van de maand.

Ondernemersnieuws: in de binnenstad is het vanaf begin september elke week koopzondag. De grootwinkelbedrijven hebben hiertoe besloten. En in de horeca biedt de crisis kansen. De uitbaters van Dependance laten hun oog vallen op de voormalige Residence. En restaurant Soho gaat verder als Petit Anvers.

De bouwperikelen rond het station zorgen voor parkeerchaos in De Linie. Bewoners daar blekagen zich over wildwest geparkeerde auto’s voor hun deur.

Raar nieuws uit de Haagse Beemden. Een melding van een man met een wapen zorgt voor onrust. De politie treft de man echter niet aan.

Aan de Goudkust is het goed toeven, maar niet als je verhuisplannen hebt. Veel woningen, zoals de Schatjesvilla, staan al lange tijd - vaak meerdere jaren - te koop. Voor Landgoed De Burgst in de Haagse Beemden blijkt wel een gegadigde. Het pand, dat voor 3,75 miljoen te koop stond, gaat naar een jong stel.





NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief